Trimite text

Textele trimise vor putea participa la concursul nostru lunar în care premiem cel mai bun text cu suma de 500 RON. Găsiți mai jos detalii despre înscriere și formularul de submisie.

Regulament

Platforma Laconic este interesată de flash fiction, adică de proză scurtă de maximum 1000 și minimum 50 de cuvinte. Mărimea nu contează, atâta timp cât textul spune sau, cel puțin, implică o poveste completă: ceva acțiune/tensiune care să ducă la un punct culminant și o formă de rezolvare.

Non-ficțiunea, eseul și poveștile personale sunt un punct bun de plecare, dar noi am prefera să fie transformate în ficțiune. Poemele, chiar și cele în proză, nu se potrivesc aici, deocamdată. Nici literatura pentru copii, decât dacă este relevantă și pentru adulți.
Sexul și violența gratuite nu (mai) impresionează. Nici ura, prejudecata, rasismul, alte forme de discriminare sau abuz de orice fel.

Așteptăm texte originale cu titluri la fel de originale, care nu au mai fost publicate pe alte platforme. La dimensiunea aceasta de text nu putem accepta citate, doar titluri și parafraze.

Trimiteți textele folosind formularul de pe site.

Rugămintea este să nu vă includeți numele sau alte indicii în textul propriu-zis. Dorim ca evaluarea să fie cât mai obiectivă.

Timpul de răspuns (în afară de cel automat de primire a textului) poate varia de la câteva zile la trei săptămâni. Dacă nu revenim în trei săptămâni, vă rugăm să ne contactați la redactia@laconic.ro.
Puteți trimite până la trei texte pe lună.

Toate textele primite vor fi citite de doi redactori. Dacă ambii consideră că un text este bun, acesta ajunge la redactorul coordonator, care își dă sau nu acordul de publicare.

Credem că munca trebuie plătită, dar, fiind o platformă self-funded, retribuția funcționează pe bază de concurs – doar textele premiate sunt ulterior recompensate. Ce vă putem oferi, însă, este expunere, atașând fiecărui text publicat:
– o mini-biografie (maxim 150 de cuvinte)
– o fotografie cu autorul

Pentru concursul lunar, cei trei redactori selectează maximum 5 texte dintre cele trimise. Acestea vor fi jurizate de redactorul coordonator împreună cu un editor invitat, altul în fiecare lună. Câștigătorului îi revine premiul de 500 RON.

Ne dorim să susținem, pe cât posibil, autorii și să-i ajutam să progreseze. Astfel, textele care intră în concurs vor primi feedback de la redactorul coordonator împreună cu editorul invitat. Cei doi se vor concentra pe puncte tari și puncte slabe, pe ce funcționează și ce nu, oferind sugestii de editare.

Termeni și condiții

Pentru a eficientiza procesul de publicare, sunteți de acord cu următoarele condiții:

Încredințez platformei Laconic dreptul de publicare pe termen nedeterminat și de exclusivitate pe o perioadă de 90 de zile de la data publicării.

Sunt de acord ca platforma Laconic să aibă dreptul de publicare a textului prin orice mediu (exemple: online, revistă tipărită etc.)

Pentru un eventual format antologie, sunt de acord ca drepturile de publicare să facă obiectul unui contract separat între părți.

Declar că sunt autorul lucrării, că aceasta este originală și nu a mai fost publicată pe altă platformă (putem excepta texte publicate pe blog/site personal cu condiția ca acestea să fie retrase din momentul apariției pe platforma Laconic).

Accept că platforma Laconic își rezervă drepturile de a păstra textul în arhiva online pe termen nelimitat.

Sunt de acord ca singura formă de compensație să fie reprezentată de cei 500 RON primiți în cazul câștigării concursului lunar.

În cazul publicării, sunt de acord ca echipa editorială să aducă modificări de corectură și redactare textului.

Pentru înscrierea la concurs colectăm anumite date cu caracter personal, inclusiv adresa de e-mail și număr de telefon. Ne angajăm să nu publicăm și să nu distribuim aceste date unei terțe părți.

New Field

Alege Fișier* *Fișiere acceptate: rtf, doc, docx. Mărime max.: 1 MB