Trimite text

Povestirile selecționate pentru publicare vor trece printr-un proces de editare. Autorii vor lucra pe text împreună cu echipa editorială (redactori Laconic sau editori invitați) și vor primi un onorariu de 150 RON/text publicat.

Găsiți mai jos detalii despre înscriere și formularul de submisie.

Regulament

Platforma Laconic este interesată de flash fiction, adică de proză scurtă de maximum 1000 și minimum 50 de cuvinte. Mărimea nu contează, atâta timp cât textul spune sau, cel puțin, implică o poveste completă: ceva acțiune/tensiune care să ducă la un punct culminant și o formă de rezolvare.

Non-ficțiunea, eseul și poveștile personale sunt un punct bun de plecare, dar noi am prefera să fie transformate în ficțiune. Poemele, chiar și cele în proză, nu se potrivesc aici, deocamdată. Nici literatura pentru copii, decât dacă este relevantă și pentru adulți.
Sexul și violența gratuite nu (mai) impresionează. Nici ura, prejudecata, rasismul, alte forme de discriminare sau abuz de orice fel.

Așteptăm texte originale cu titluri la fel de originale, care nu au mai fost publicate pe alte platforme. La dimensiunea aceasta de text nu putem accepta citate, doar titluri și parafraze.

Pentru a crește șansele ca textul dumneavoatră să fie acceptat, vă rugăm să țineți cont de următoarele recomandări:
– verificați concordanța timpurilor verbale;
– atenție la tot ce e în plus și nu folosește cu nimic textului, ci doar îl încarcă inutil (nu abuzați nici de adjective sau adverbe);
– atenție la repetițiile care pot deveni deranjante, încercați să le eliminați/înlocuiți.

Vor fi luate în considerare doar textele trimise prin intermediul formularului din această pagină. Rugămintea este să nu vă includeți numele sau alte indicii în textul propriu-zis. Dorim ca evaluarea să fie cât mai obiectivă.

Timpul de răspuns (în afară de cel automat de primire a textului) poate varia de la câteva zile la trei săptămâni. Dacă nu revenim în trei săptămâni, vă rugăm să ne contactați la redactia@laconic.ro.
Puteți trimite până la trei texte pe lună.

Prozele selecționate pentru publicare (cele care primesc votul unanim al celor trei redactori Laconic) vor trece printr-o etapă de editare în care autorii vor lucra pe text împreună cu editori Laconic.

Considerăm că publicarea flash-urilor în format editat va fi câștigul real, atât pentru autori, cât și pentru cititori, dar și că munca trebuie remunerată. Așadar, autorii publicați la secțiunea Trimite text vor primi un onorariu de 150 RON/text publicat

Termeni și condiții

Pentru a eficientiza procesul de publicare, sunteți de acord cu următoarele condiții:

Încredințez platformei Laconic dreptul de publicare pe termen nedeterminat și de exclusivitate pe o perioadă de 90 de zile de la data publicării.

Sunt de acord ca platforma Laconic să aibă dreptul de publicare a textului prin orice mediu (exemple: online, revistă tipărită etc.)

Pentru un eventual format antologie, sunt de acord ca drepturile de publicare să facă obiectul unui contract separat între părți.

Declar că sunt autorul lucrării, că aceasta este originală și nu a mai fost publicată pe altă platformă (putem excepta texte publicate pe blog/site personal cu condiția ca acestea să fie retrase din momentul apariției pe platforma Laconic).

Accept că platforma Laconic își rezervă drepturile de a păstra textul în arhiva online pe termen nelimitat.

Sunt de acord ca singura formă de compensație să fie reprezentată de cei 150 RON primiți în cazul publicării textului pe platforma Laconic.

În cazul publicării, sunt de acord ca echipa editorială să aducă modificări de corectură și redactare textului.

Pentru procesarea textelor primite colectăm anumite date cu caracter personal, inclusiv adresa de e-mail și număr de telefon. Ne angajăm să nu publicăm și să nu distribuim aceste date unei terțe părți.

New Field

Alege Fișier* *Fișiere acceptate: rtf, doc, docx. Mărime max.: 1 MB