n. 2000+

Această secțiune se adresează celor născuți după 2000.

Regulament

Platforma Laconic își propune să sprijine și să aducă în prim-plan o generație nouă de autori.

Suntem interesați de flash fiction, adică de proză scurtă de maximum 1000 și minimum 50 de cuvinte. Mărimea nu contează, atâta timp cât textul spune sau, cel puțin, implică o poveste completă: ceva acțiune/tensiune care să ducă la un punct culminant și o formă de rezolvare.

Violența gratuită nu (mai) impresionează. Nici ura, prejudecata, rasismul, alte forme de discriminare sau abuz de orice fel.

Așteptăm texte originale cu titluri la fel de originale, care nu au mai fost publicate pe alte platforme. La dimensiunea aceasta de text nu putem accepta citate, doar titluri și parafraze.

Pentru a crește șansele ca textul dumneavoatră să fie acceptat, vă rugăm să țineți cont de următoarele recomandări:
– verificați concordanța timpurilor verbale;
– atenție la tot ce e în plus și nu folosește cu nimic textului, ci doar îl încarcă inutil (nu abuzați nici de adjective sau adverbe);
– atenție la repetițiile care pot deveni deranjante, încercați să le eliminați/înlocuiți.

Ne dorim să susținem, pe cât posibil, autorii și să-i ajutam să progreseze. Astfel, textele selecționate pentru publicare vor primi feedback de la editorul rubricii, care se va concentra pe puncte tari și puncte slabe, pe ce funcționează și ce nu, oferind sugestii de editare.

Vor fi luate în considerare doar textele trimise prin intermediul formularului din această pagină. Rugămintea este să nu vă includeți numele sau alte indicii în textul propriu-zis. Dorim ca evaluarea să fie cât mai obiectivă.

Timpul de răspuns (în afară de cel automat de primire a textului) poate varia de la câteva zile la opt săptămâni. Dacă nu revenim în opt săptămâni, vă rugăm să ne contactați la redactia@laconic.ro. Puteți trimite până la trei texte pe lună.

Termeni și condiții

Pentru a eficientiza procesul de publicare, sunteți de acord cu următoarele condiții:

Încredințez platformei Laconic dreptul de publicare pe termen nedeterminat și de exclusivitate pe o perioadă de 90 de zile de la data publicării.

Sunt de acord ca platforma Laconic să aibă dreptul de publicare a textului prin orice mediu (exemple: online, revistă tipărită etc.)

Pentru un eventual format antologie, sunt de acord ca drepturile de publicare să facă obiectul unui contract separat între părți.

Declar că sunt autorul lucrării, că aceasta este originală și nu a mai fost publicată pe altă platformă (putem excepta texte publicate pe blog/site personal cu condiția ca acestea să fie retrase din momentul apariției pe platforma Laconic).

Accept că platforma Laconic își rezervă drepturile de a păstra textul în arhiva online pe termen nelimitat.

Sunt de acord ca singura formă de compensație să fie reprezentată de un voucher Cărturești primit în cazul publicării textului.

În cazul publicării, sunt de acord ca echipa editorială să aducă modificări de corectură și redactare textului.

Pentru înscrierea la concurs colectăm anumite date cu caracter personal, inclusiv adresa de e-mail și număr de telefon. Ne angajăm să nu publicăm și să nu distribuim aceste date unei terțe părți.

Sunt născutx după 2000.

Alege Fișier* *Fișiere acceptate: rtf, doc, docx. Mărime max.: 1 MB